Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajas-citromos csirkemell recept

Vajas-citromos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy egész csontozott csirkemell
    • só, bors
    • 2 citrom
    • olaj
    • kb 50 g vaj
    • 2 dl csirkehúsleves alaplé
    • 2 szál újhagyma vagy egy fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • liszt

    Elkészítése:

    A csontozott, bőr nélküli csirkemelleket lapjában kettévágjuk, így lesz 4 szelet húsunk.

    A húsokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

    Egy nagyobb edényben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, majd nagy lángon kérget sütünk a húsok mindkét oldalára, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük.

    Az egyik citromot felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradákban mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.

    A citromszeletektet kiszedjük és félretesszük. Ha kell, akkor a serpenyőben pótoljuk az olajat, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított (új)hagymát. Amikor már majdnem kész van, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 perc után felöntjük a húslevessel, citromlével és beletesszük a citrom héját is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat és kis lángon, lefedve kb 20 percig pároljuk. Közben egyszer fordítsuk meg.

    A kisült húsokat a pirított citromkarikákkal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá