Vajas-citromos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy egész csontozott csirkemell
- só, bors
- 2 citrom
- olaj
- kb 50 g vaj
- 2 dl csirkehúsleves alaplé
- 2 szál újhagyma vagy egy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- liszt
Elkészítése:
A csontozott, bőr nélküli csirkemelleket lapjában kettévágjuk, így lesz 4 szelet húsunk.
A húsokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, majd nagy lángon kérget sütünk a húsok mindkét oldalára, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük.
Az egyik citromot felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradákban mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.
A citromszeletektet kiszedjük és félretesszük. Ha kell, akkor a serpenyőben pótoljuk az olajat, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított (új)hagymát. Amikor már majdnem kész van, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 perc után felöntjük a húslevessel, citromlével és beletesszük a citrom héját is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat és kis lángon, lefedve kb 20 percig pároljuk. Közben egyszer fordítsuk meg.
A kisült húsokat a pirított citromkarikákkal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »