Vajas-citromos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy egész csontozott csirkemell
  • só, bors
  • 2 citrom
  • olaj
  • kb 50 g vaj
  • 2 dl csirkehúsleves alaplé
  • 2 szál újhagyma vagy egy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • liszt

Elkészítése:

A csontozott, bőr nélküli csirkemelleket lapjában kettévágjuk, így lesz 4 szelet húsunk.

A húsokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.

Egy nagyobb edényben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, majd nagy lángon kérget sütünk a húsok mindkét oldalára, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük.

Az egyik citromot felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradákban mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.

A citromszeletektet kiszedjük és félretesszük. Ha kell, akkor a serpenyőben pótoljuk az olajat, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított (új)hagymát. Amikor már majdnem kész van, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 perc után felöntjük a húslevessel, citromlével és beletesszük a citrom héját is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat és kis lángon, lefedve kb 20 percig pároljuk. Közben egyszer fordítsuk meg.

A kisült húsokat a pirított citromkarikákkal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.