Hozzávalók:
Elkészítése:
A csontozott, bőr nélküli csirkemelleket lapjában kettévágjuk, így lesz 4 szelet húsunk.
A húsokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olaj és vaj keverékét, majd nagy lángon kérget sütünk a húsok mindkét oldalára, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük.
Az egyik citromot felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradákban mindkét oldalát megpirítjuk. Közben a másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk.
A citromszeletektet kiszedjük és félretesszük. Ha kell, akkor a serpenyőben pótoljuk az olajat, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított (új)hagymát. Amikor már majdnem kész van, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 perc után felöntjük a húslevessel, citromlével és beletesszük a citrom héját is. Az egészet felforraljuk, majd visszatesszük a húsokat és kis lángon, lefedve kb 20 percig pároljuk. Közben egyszer fordítsuk meg.
A kisült húsokat a pirított citromkarikákkal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.