Tejfölös-mustáros csirkemell gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba (friss vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- kevés olaj a pirításhoz
- 1–2 evőkanál víz (pároláshoz)
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és kiengedi a levét.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (ha konzervet használunk, leszűrjük), majd hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Lefedve, közepes lángon 20–25 perc alatt puhára pároljuk.
Közben egy tálkában simára keverjük a tejfölt, a főzőtejszínt és a mustárt.
Amikor a hús már puha, felöntjük a tejfölös-tejszínes keverékkel, és néhány percig együtt főzzük, míg az ízek összeérnek és a mártás kissé besűrűsödik.
Tálalás előtt megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Tipp:
Tálalhatjuk párolt rizzsel, galuskával vagy héjában főtt burgonyával is – szaftos finomság amit a gyerekek is szeretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









