Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-mustáros csirkemell gombával recept

Tejfölös-mustáros csirkemell gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 1 kg csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg gomba (friss vagy konzerv)
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 evőkanál mustár
    • friss petrezselyemzöld
    • bors
    • kevés olaj a pirításhoz
    • 1–2 evőkanál víz (pároláshoz)

    Elkészítése

    A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és kiengedi a levét.

    A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (ha konzervet használunk, leszűrjük), majd hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Lefedve, közepes lángon 20–25 perc alatt puhára pároljuk.

    Közben egy tálkában simára keverjük a tejfölt, a főzőtejszínt és a mustárt.

    Amikor a hús már puha, felöntjük a tejfölös-tejszínes keverékkel, és néhány percig együtt főzzük, míg az ízek összeérnek és a mártás kissé besűrűsödik.

    Tálalás előtt megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

    Tipp:

    Tálalhatjuk párolt rizzsel, galuskával vagy héjában főtt burgonyával is – szaftos finomság amit a gyerekek is szeretnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek