Tejfölös-mustáros csirkemell gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba (friss vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- friss petrezselyemzöld
- só
- bors
- kevés olaj a pirításhoz
- 1–2 evőkanál víz (pároláshoz)
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és kiengedi a levét.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (ha konzervet használunk, leszűrjük), majd hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Lefedve, közepes lángon 20–25 perc alatt puhára pároljuk.
Közben egy tálkában simára keverjük a tejfölt, a főzőtejszínt és a mustárt.
Amikor a hús már puha, felöntjük a tejfölös-tejszínes keverékkel, és néhány percig együtt főzzük, míg az ízek összeérnek és a mártás kissé besűrűsödik.
Tálalás előtt megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Tipp:
Tálalhatjuk párolt rizzsel, galuskával vagy héjában főtt burgonyával is – szaftos finomság amit a gyerekek is szeretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









