Tejfölös-mustáros csirkemell gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg gomba (friss vagy konzerv)
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál mustár
  • friss petrezselyemzöld
  • bors
  • kevés olaj a pirításhoz
  • 1–2 evőkanál víz (pároláshoz)

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és kiengedi a levét.

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (ha konzervet használunk, leszűrjük), majd hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Lefedve, közepes lángon 20–25 perc alatt puhára pároljuk.

Közben egy tálkában simára keverjük a tejfölt, a főzőtejszínt és a mustárt.

Amikor a hús már puha, felöntjük a tejfölös-tejszínes keverékkel, és néhány percig együtt főzzük, míg az ízek összeérnek és a mártás kissé besűrűsödik.

Tálalás előtt megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.

Tipp:

Tálalhatjuk párolt rizzsel, galuskával vagy héjában főtt burgonyával is – szaftos finomság amit a gyerekek is szeretnek.