Hozzávalók
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg kifehéredik és kiengedi a levét.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük (ha konzervet használunk, leszűrjük), majd hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. Lefedve, közepes lángon 20–25 perc alatt puhára pároljuk.
Közben egy tálkában simára keverjük a tejfölt, a főzőtejszínt és a mustárt.
Amikor a hús már puha, felöntjük a tejfölös-tejszínes keverékkel, és néhány percig együtt főzzük, míg az ízek összeérnek és a mártás kissé besűrűsödik.
Tálalás előtt megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel.
Tálalhatjuk párolt rizzsel, galuskával vagy héjában főtt burgonyával is – szaftos finomság amit a gyerekek is szeretnek.