Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombás csirke nokedlivel recept

Tejfölös gombás csirke nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Csirkés ragu:

    • 1 nagy csirkemell filé
    • 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
    • 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
    • 300 g tejföl
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • plaj

    Nokedli:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A csirkemellet kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Kevergetve pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húsleveskockát belemorzsoljuk, és a csirkét fedő alatt puhára főzzük.

    Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz adjuk, hogy besűrűsödjön. Néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

    A nokedlihez a tojást enyhén felverjük sóval, kevés vizet öntünk hozzá, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a tejfölös gombás csirkével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek