Tejfölös gombás csirke nokedlivel recept
Hozzávalók:
Csirkés ragu:
- 1 nagy csirkemell filé
- 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
- 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
- 300 g tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- plaj
Nokedli:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - finomliszt
- só
- víz
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A csirkemellet kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Kevergetve pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húsleveskockát belemorzsoljuk, és a csirkét fedő alatt puhára főzzük.
Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz adjuk, hogy besűrűsödjön. Néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A nokedlihez a tojást enyhén felverjük sóval, kevés vizet öntünk hozzá, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a tejfölös gombás csirkével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










