Tejfölös gombás csirke nokedlivel recept

Hozzávalók:
Csirkés ragu:
- 1 nagy csirkemell filé
- 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
- 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
- 300 g tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- plaj
Nokedli:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
- só
- víz
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A csirkemellet kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Kevergetve pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húsleveskockát belemorzsoljuk, és a csirkét fedő alatt puhára főzzük.
Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz adjuk, hogy besűrűsödjön. Néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A nokedlihez a tojást enyhén felverjük sóval, kevés vizet öntünk hozzá, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a tejfölös gombás csirkével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »