Tejfölös gombás csirke nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös gombás csirke nokedlivel

Hozzávalók:

Csirkés ragu:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
  • 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
  • 300 g tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • plaj

Nokedli:

  • 1 tojás
  • finomliszt
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A csirkemellet kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Kevergetve pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húsleveskockát belemorzsoljuk, és a csirkét fedő alatt puhára főzzük.

Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz adjuk, hogy besűrűsödjön. Néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A nokedlihez a tojást enyhén felverjük sóval, kevés vizet öntünk hozzá, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a tejfölös gombás csirkével.