Hozzávalók:
Csirkés ragu:
Nokedli:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. A csirkemellet kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Kevergetve pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A húsleveskockát belemorzsoljuk, és a csirkét fedő alatt puhára főzzük.
Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a gombát, és pár percig együtt rotyogtatjuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a raguhoz adjuk, hogy besűrűsödjön. Néhány percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A nokedlihez a tojást enyhén felverjük sóval, kevés vizet öntünk hozzá, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a tejfölös gombás csirkével.