Mexikói csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Először felcsíkozzuk a csirkemellet, majd sózzuk és borsozzuk. A következő lépésben apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kaliforniai paprikát is felkockázzuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a csirkemell csíkokat, amiket később kiszedünk és félreteszünk. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, majd a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát és paprikát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma és a paprika megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Ekkor jönnek a fűszerek: chili, római kömény, oregánó, amiket hozzákeverünk, és rövid ideig együtt főzzük, hogy az aromák kibontakozzanak. Felöntjük 1-2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és az elősütött csirkemellet, alaposan összekeverjük, és még kb. 5 percig főzzük.
Végül a babot és a kukoricát is hozzáadjuk a raguhoz, majd néhány perc alatt készre főzzük. Mivel a babot és a kukoricát nem nyersen tesszük bele, hamar elkészül ez a finom mexikói csirkeragu.
Tipp:
Ha van rá lehetőség, friss korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt, ez extra frissességet ad neki.
A ragu tetejére szórhatunk reszelt sajtot (például cheddar vagy gouda), amely ráolvad, és krémessé teszi az ételt.
Fogyaszthatjuk tortillával vagy párolt rizzsel, így még laktatóbb lesz az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »