Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Először felcsíkozzuk a csirkemellet, majd sózzuk és borsozzuk. A következő lépésben apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kaliforniai paprikát is felkockázzuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a csirkemell csíkokat, amiket később kiszedünk és félreteszünk. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, majd a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát és paprikát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma és a paprika megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Ekkor jönnek a fűszerek: chili, római kömény, oregánó, amiket hozzákeverünk, és rövid ideig együtt főzzük, hogy az aromák kibontakozzanak. Felöntjük 1-2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és az elősütött csirkemellet, alaposan összekeverjük, és még kb. 5 percig főzzük.
Végül a babot és a kukoricát is hozzáadjuk a raguhoz, majd néhány perc alatt készre főzzük. Mivel a babot és a kukoricát nem nyersen tesszük bele, hamar elkészül ez a finom mexikói csirkeragu.
Tipp:
Ha van rá lehetőség, friss korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt, ez extra frissességet ad neki.
A ragu tetejére szórhatunk reszelt sajtot (például cheddar vagy gouda), amely ráolvad, és krémessé teszi az ételt.
Fogyaszthatjuk tortillával vagy párolt rizzsel, így még laktatóbb lesz az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










