Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Először felcsíkozzuk a csirkemellet, majd sózzuk és borsozzuk. A következő lépésben apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kaliforniai paprikát is felkockázzuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a csirkemell csíkokat, amiket később kiszedünk és félreteszünk. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, majd a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát és paprikát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma és a paprika megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk.
Ekkor jönnek a fűszerek: chili, római kömény, oregánó, amiket hozzákeverünk, és rövid ideig együtt főzzük, hogy az aromák kibontakozzanak. Felöntjük 1-2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és az elősütött csirkemellet, alaposan összekeverjük, és még kb. 5 percig főzzük.
Végül a babot és a kukoricát is hozzáadjuk a raguhoz, majd néhány perc alatt készre főzzük. Mivel a babot és a kukoricát nem nyersen tesszük bele, hamar elkészül ez a finom mexikói csirkeragu.
Tipp:
Ha van rá lehetőség, friss korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt, ez extra frissességet ad neki.
A ragu tetejére szórhatunk reszelt sajtot (például cheddar vagy gouda), amely ráolvad, és krémessé teszi az ételt.
Fogyaszthatjuk tortillával vagy párolt rizzsel, így még laktatóbb lesz az étel.