Mexikói csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mexikói csirkeragu

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 1 konzerv kukorica
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 0,5 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

Először felcsíkozzuk a csirkemellet, majd sózzuk és borsozzuk. A következő lépésben apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kaliforniai paprikát is felkockázzuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a csirkemell csíkokat, amiket később kiszedünk és félreteszünk. Ha szükséges, pótoljuk az olajat, majd a serpenyőbe tesszük a felaprított vöröshagymát és paprikát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma és a paprika megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk.

Ekkor jönnek a fűszerek: chili, római kömény, oregánó, amiket hozzákeverünk, és rövid ideig együtt főzzük, hogy az aromák kibontakozzanak. Felöntjük 1-2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet és az elősütött csirkemellet, alaposan összekeverjük, és még kb. 5 percig főzzük.

Végül a babot és a kukoricát is hozzáadjuk a raguhoz, majd néhány perc alatt készre főzzük. Mivel a babot és a kukoricát nem nyersen tesszük bele, hamar elkészül ez a finom mexikói csirkeragu.

Tipp:

Ha van rá lehetőség, friss korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg a kész ételt, ez extra frissességet ad neki.

A ragu tetejére szórhatunk reszelt sajtot (például cheddar vagy gouda), amely ráolvad, és krémessé teszi az ételt.

Fogyaszthatjuk tortillával vagy párolt rizzsel, így még laktatóbb lesz az étel.