Mázas csirkefalatok recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
Mézes mázhoz:
- 1 evőkanál ketchup
- 2-3 evőkanál méz
- 1 teáskanál Erős Pista (esetleg chili)
- 1 teáskanál szójaszósz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.
Kikeverjük a mézes mázat.
Ha ezzel is kész vagyunk, jöhet a bunda.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk, és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, mely valahol félúton van a nokedli és a palacsinta tésztája között.
Az egészet csomómentesre keverjük a kis, kézi habverővel. Beleborítjuk a csirkefalatokat és alaposan meghempergetjük őket.
Villa segítségével, egyesével a forró olajba szedjük, de figyeljünk, hogy mindenhol beborítsa a tészta. Szép lassan arany színűre sütjük.
Papirtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk őket a mézes mázba.
A máz hozzávalóit csak össze kell keverni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »