Mázas csirkefalatok recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 1 evőkanál szójaszósz
- só
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
Mézes mázhoz:
- 1 evőkanál ketchup
- 2-3 evőkanál méz
- 1 teáskanál Erős Pista (esetleg chili)
- 1 teáskanál szójaszósz
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.
Kikeverjük a mézes mázat.
Ha ezzel is kész vagyunk, jöhet a bunda.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk, és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk, mely valahol félúton van a nokedli és a palacsinta tésztája között.
Az egészet csomómentesre keverjük a kis, kézi habverővel. Beleborítjuk a csirkefalatokat és alaposan meghempergetjük őket.
Villa segítségével, egyesével a forró olajba szedjük, de figyeljünk, hogy mindenhol beborítsa a tészta. Szép lassan arany színűre sütjük.
Papirtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk őket a mézes mázba.
A máz hozzávalóit csak össze kell keverni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »