Mascarponés paradicsomos csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A szószhoz:
- 40 dkg koktélparadicsom (vagy sima paradicsom negyedelve)
- 10 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1.5 dkg friss bazsalikomlevél
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 0.5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
- bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemellfilét vastagabb szeletekre vágjuk, majd megszórjuk sóval. Az olajat összekeverjük az oregánóval és a fokhagymaporral, majd megkenjük vele a hússzeleteket. Letakarva hűtőben pihentetjük egy órát.
Közben a paradicsomokat félbe vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az olajat összekeverjük sóval, borssal, és az aprított fokhagymagerezdekkel, majd meglocsoljuk a paradicsomokat. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha megsültek, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az alaplevet és a friss bazsalikomot, majd pürésítjük.
A csirkemelleket serpenyőben kisütjük, majd félretesszük. Ugyanabba az edénybe kanalazzuk a sűrített paradicsomot, pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a pürésített paradicsomot. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük. Visszatesszük bele a kisült csirkemelleket, és összemelegítjük. A tetejét friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórhatjuk.