Hozzávalók:
A szószhoz:
Elkészítés:
A csirkemellfilét vastagabb szeletekre vágjuk, majd megszórjuk sóval. Az olajat összekeverjük az oregánóval és a fokhagymaporral, majd megkenjük vele a hússzeleteket. Letakarva hűtőben pihentetjük egy órát.
Közben a paradicsomokat félbe vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az olajat összekeverjük sóval, borssal, és az aprított fokhagymagerezdekkel, majd meglocsoljuk a paradicsomokat. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha megsültek, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az alaplevet és a friss bazsalikomot, majd pürésítjük.
A csirkemelleket serpenyőben kisütjük, majd félretesszük. Ugyanabba az edénybe kanalazzuk a sűrített paradicsomot, pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a pürésített paradicsomot. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük. Visszatesszük bele a kisült csirkemelleket, és összemelegítjük. A tetejét friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórhatjuk.