Mascarponés paradicsomos csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

A szószhoz:

  • 40 dkg  koktélparadicsom (vagy sima paradicsom negyedelve)
  • 10 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1.5 dkg friss bazsalikomlevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 0.5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
  • bazsalikom

Elkészítés:
A csirkemellfilét vastagabb szeletekre vágjuk, majd megszórjuk sóval. Az olajat összekeverjük az oregánóval és a fokhagymaporral, majd megkenjük vele a hússzeleteket. Letakarva hűtőben pihentetjük egy órát.

Közben a paradicsomokat félbe vágjuk, és egy tepsiben eloszlatjuk. Az olajat összekeverjük sóval, borssal, és az aprított fokhagymagerezdekkel, majd meglocsoljuk a paradicsomokat. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha megsültek, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az alaplevet és a friss bazsalikomot, majd pürésítjük.

A csirkemelleket serpenyőben kisütjük, majd félretesszük. Ugyanabba az edénybe kanalazzuk a sűrített paradicsomot, pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a pürésített paradicsomot. Hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük. Visszatesszük bele a kisült csirkemelleket, és összemelegítjük. A tetejét friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórhatjuk.​