Diós, aszalt gyümölcsös csirkemell őzgerinc formában mazsolás rizzsel recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 15-20 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 6 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 4 nagy evőkanál tejföl
Mazsolás rizs:
- 2 bögre rizs
- 10 dkg mazsola
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és egy evőkanál liszttel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. Az aszalt gyümölcsöket négy részre vágjuk, hogy kissebb méretű darabokat kapjunk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle reszelt sajtot és a darált diót. Egy másik tálban a tejfölt a tojásokkal és egy kevés liszttel csomómentesre keverjük. Ebbe a masszába beleforgatjuk a diós-sajtos keveréket, az aprított aszalt gyümölcsöket, végül hozzáadjuk a csirkemellet. Alaposan összekeverjük, majd szükség szerint még sózzuk és borsozzuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel, úgy, hogy azok minden oldalon túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk őket. A formát megtöltjük a husis masszával, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen befedjék a tetejét.
Az őzgerincformát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben keletkező zsiradék ne folyjon szét. A formát 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Ezután óvatosan átfordítjuk a formát a sütőpapírra, hogy a baconos oldal kerüljön felülre. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul.
A kész ételt mazsolás rizzsel tálaljuk, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az ízletes és látványos fogás különleges alkalmakra is kiváló választás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »12 isteni húsétel a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal főszereplői a különleges húsételek, amelyek nemcsak íny
Tovább olvasom »Desszertek karácsonyra – 8 recept, amit érdemes megnézni
A karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan részei a finom desszertek, amelyek a m
Tovább olvasom »