Diós, aszalt gyümölcsös csirkemell őzgerinc formában mazsolás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 15-20 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 6 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 4 nagy evőkanál tejföl
Mazsolás rizs:
- 2 bögre rizs
- 10 dkg mazsola
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és egy evőkanál liszttel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. Az aszalt gyümölcsöket négy részre vágjuk, hogy kissebb méretű darabokat kapjunk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle reszelt sajtot és a darált diót. Egy másik tálban a tejfölt a tojásokkal és egy kevés liszttel csomómentesre keverjük. Ebbe a masszába beleforgatjuk a diós-sajtos keveréket, az aprított aszalt gyümölcsöket, végül hozzáadjuk a csirkemellet. Alaposan összekeverjük, majd szükség szerint még sózzuk és borsozzuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel, úgy, hogy azok minden oldalon túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk őket. A formát megtöltjük a husis masszával, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen befedjék a tetejét.
Az őzgerincformát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben keletkező zsiradék ne folyjon szét. A formát 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Ezután óvatosan átfordítjuk a formát a sütőpapírra, hogy a baconos oldal kerüljön felülre. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul.
A kész ételt mazsolás rizzsel tálaljuk, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az ízletes és látványos fogás különleges alkalmakra is kiváló választás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »