Diós, aszalt gyümölcsös csirkemell őzgerinc formában mazsolás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 15-20 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 6 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 4 nagy evőkanál tejföl
Mazsolás rizs:
- 2 bögre rizs
- 10 dkg mazsola
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és egy evőkanál liszttel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. Az aszalt gyümölcsöket négy részre vágjuk, hogy kissebb méretű darabokat kapjunk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle reszelt sajtot és a darált diót. Egy másik tálban a tejfölt a tojásokkal és egy kevés liszttel csomómentesre keverjük. Ebbe a masszába beleforgatjuk a diós-sajtos keveréket, az aprított aszalt gyümölcsöket, végül hozzáadjuk a csirkemellet. Alaposan összekeverjük, majd szükség szerint még sózzuk és borsozzuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel, úgy, hogy azok minden oldalon túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk őket. A formát megtöltjük a husis masszával, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen befedjék a tetejét.
Az őzgerincformát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben keletkező zsiradék ne folyjon szét. A formát 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Ezután óvatosan átfordítjuk a formát a sütőpapírra, hogy a baconos oldal kerüljön felülre. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul.
A kész ételt mazsolás rizzsel tálaljuk, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az ízletes és látványos fogás különleges alkalmakra is kiváló választás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »