Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, aszalt gyümölcsös csirkemell őzgerinc formában mazsolás rizzsel recept

Diós, aszalt gyümölcsös csirkemell őzgerinc formában mazsolás rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemellfilé
    • 15-20 szelet bacon
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • 5 dkg reszelt füstölt sajt
    • 6 evőkanál darált dió
    • 1 kávéskanál só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 2 evőkanál liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 10 dkg aszalt sárgabarack
    • 4 nagy evőkanál tejföl

    Mazsolás rizs:

    • 2 bögre rizs
    • 10 dkg mazsola
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és egy evőkanál liszttel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. Az aszalt gyümölcsöket négy részre vágjuk, hogy kissebb méretű darabokat kapjunk.

    Egy tálban összekeverjük a kétféle reszelt sajtot és a darált diót. Egy másik tálban a tejfölt a tojásokkal és egy kevés liszttel csomómentesre keverjük. Ebbe a masszába beleforgatjuk a diós-sajtos keveréket, az aprított aszalt gyümölcsöket, végül hozzáadjuk a csirkemellet. Alaposan összekeverjük, majd szükség szerint még sózzuk és borsozzuk.

    Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel, úgy, hogy azok minden oldalon túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk őket. A formát megtöltjük a husis masszával, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen befedjék a tetejét.

    Az őzgerincformát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben keletkező zsiradék ne folyjon szét. A formát 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Ezután óvatosan átfordítjuk a formát a sütőpapírra, hogy a baconos oldal kerüljön felülre. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul.

    A kész ételt mazsolás rizzsel tálaljuk, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az ízletes és látványos fogás különleges alkalmakra is kiváló választás!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek