Hozzávalók:
Mazsolás rizs:
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és egy evőkanál liszttel alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja. Az aszalt gyümölcsöket négy részre vágjuk, hogy kissebb méretű darabokat kapjunk.
Egy tálban összekeverjük a kétféle reszelt sajtot és a darált diót. Egy másik tálban a tejfölt a tojásokkal és egy kevés liszttel csomómentesre keverjük. Ebbe a masszába beleforgatjuk a diós-sajtos keveréket, az aprított aszalt gyümölcsöket, végül hozzáadjuk a csirkemellet. Alaposan összekeverjük, majd szükség szerint még sózzuk és borsozzuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szeletekkel, úgy, hogy azok minden oldalon túllógjanak, így később a töltelékre hajthatjuk őket. A formát megtöltjük a husis masszával, majd a kilógó bacon szeleteket ráhajtjuk, hogy teljesen befedjék a tetejét.
Az őzgerincformát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben keletkező zsiradék ne folyjon szét. A formát 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 percig sütjük. Ezután óvatosan átfordítjuk a formát a sütőpapírra, hogy a baconos oldal kerüljön felülre. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul.
A kész ételt mazsolás rizzsel tálaljuk, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez az ízletes és látványos fogás különleges alkalmakra is kiváló választás!