Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsos alagút recept

Csirkehúsos alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell filé apró kockákra vágva
    • 50 dkg bacon
    • 20 dkg reszelt trappista sajt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál tejföl
    • bors
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Egy tálban alaposan elkeverjük a lisztet, tojást és tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A fűszerezett csirkemell kockákat beleforgatjuk a masszába, hogy egyenletesen bevonja.

    Egy püspökkenyérformát baconcsíkokkal bélelünk. Ha a forma nem tapadásmentes, először alufóliát helyezünk bele. A masszát beleöntjük a baconréteggel kibélelt formába, majd megszórjuk a maradék sajttal. A baconcsíkok végeit ráhajtogatjuk a tetejére, hogy teljesen befedje.

    A formát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 percig sütjük. Ha a belseje is átsült, óvatosan kiborítjuk a formából, majd a bacon réteggel felfelé visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a szalonna ropogósra piruljon.

    Szeletelve, frissen tálaljuk, akár salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá