Csirkehúsos alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé apró kockákra vágva
- 50 dkg bacon
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Egy tálban alaposan elkeverjük a lisztet, tojást és tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A fűszerezett csirkemell kockákat beleforgatjuk a masszába, hogy egyenletesen bevonja.
Egy püspökkenyérformát baconcsíkokkal bélelünk. Ha a forma nem tapadásmentes, először alufóliát helyezünk bele. A masszát beleöntjük a baconréteggel kibélelt formába, majd megszórjuk a maradék sajttal. A baconcsíkok végeit ráhajtogatjuk a tetejére, hogy teljesen befedje.
A formát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 percig sütjük. Ha a belseje is átsült, óvatosan kiborítjuk a formából, majd a bacon réteggel felfelé visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a szalonna ropogósra piruljon.
Szeletelve, frissen tálaljuk, akár salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.