Csirkehúsos alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé apró kockákra vágva
- 50 dkg bacon
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Egy tálban alaposan elkeverjük a lisztet, tojást és tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A fűszerezett csirkemell kockákat beleforgatjuk a masszába, hogy egyenletesen bevonja.
Egy püspökkenyérformát baconcsíkokkal bélelünk. Ha a forma nem tapadásmentes, először alufóliát helyezünk bele. A masszát beleöntjük a baconréteggel kibélelt formába, majd megszórjuk a maradék sajttal. A baconcsíkok végeit ráhajtogatjuk a tetejére, hogy teljesen befedje.
A formát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 percig sütjük. Ha a belseje is átsült, óvatosan kiborítjuk a formából, majd a bacon réteggel felfelé visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a szalonna ropogósra piruljon.
Szeletelve, frissen tálaljuk, akár salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »