Csirkehúsos alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé apró kockákra vágva
- 50 dkg bacon
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Egy tálban alaposan elkeverjük a lisztet, tojást és tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A fűszerezett csirkemell kockákat beleforgatjuk a masszába, hogy egyenletesen bevonja.
Egy püspökkenyérformát baconcsíkokkal bélelünk. Ha a forma nem tapadásmentes, először alufóliát helyezünk bele. A masszát beleöntjük a baconréteggel kibélelt formába, majd megszórjuk a maradék sajttal. A baconcsíkok végeit ráhajtogatjuk a tetejére, hogy teljesen befedje.
A formát 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 percig sütjük. Ha a belseje is átsült, óvatosan kiborítjuk a formából, majd a bacon réteggel felfelé visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a szalonna ropogósra piruljon.
Szeletelve, frissen tálaljuk, akár salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »