Barackos csirkecsíkok recept
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál currypor
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 4-5 db barack (friss vagy konzerv)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ráhelyezzük a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a curryt. Egy-két percig együtt pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot.
Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a vékony szeletekre vágott barackot. Az egészet pár percig összeforraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek, és a szósz kissé besűrűsödjön.
Forrón tálaljuk, rizzsel vagy párolt kuszkusszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










