Baconos csirketorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 4 nagyobb csirkemell filé
- 2 ek finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 ek csirke fűszerkeverék
- 400g reszelt sajt
- kb 400 g szeletelt bacon
Elkészítése:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
A húst megmossuk, vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A tojást a tejföllel együtt felverjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A csirkemelleket először lisztbe és csirkefűszer keverékébe forgatjuk, majd a tejföllel felvert tojásba, végül beletesszük a tortaformába.
Reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a szeletelt bacont, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes hozzávaló.
A maradék tojást a legfelső rétegre öntjük.
Alufóliával lefedjük és 220 fokon megsütjük. A sütés vége előtt 2-3 perccel a fóliát eltávolítjuk, sajttal megszórjuk, majd miután a sajt megolvadt, kivesszük a sütőből.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »