Baconos csirketorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 4 nagyobb csirkemell filé
- 2 ek finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- só, bors
- 1 ek csirke fűszerkeverék
- 400g reszelt sajt
- kb 400 g szeletelt bacon
Elkészítése:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
A húst megmossuk, vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A tojást a tejföllel együtt felverjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A csirkemelleket először lisztbe és csirkefűszer keverékébe forgatjuk, majd a tejföllel felvert tojásba, végül beletesszük a tortaformába.
Reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a szeletelt bacont, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes hozzávaló.
A maradék tojást a legfelső rétegre öntjük.
Alufóliával lefedjük és 220 fokon megsütjük. A sütés vége előtt 2-3 perccel a fóliát eltávolítjuk, sajttal megszórjuk, majd miután a sajt megolvadt, kivesszük a sütőből.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »