Baconos csirketorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:

  • 4 nagyobb csirkemell filé
  • 2 ek finomliszt
  • 4 tojás
  • 2 ek tejföl
  • só, bors
  • 1 ek csirke fűszerkeverék
  • 400g reszelt sajt
  • kb 400 g szeletelt bacon

Elkészítése:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.

A húst megmossuk, vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk.

A tojást a tejföllel együtt felverjük, majd sózzuk és borsozzuk.

A csirkemelleket először lisztbe és csirkefűszer keverékébe forgatjuk, majd a tejföllel felvert tojásba, végül beletesszük a tortaformába.

Reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a szeletelt bacont, majd a rétegezést addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes hozzávaló.

A maradék tojást a legfelső rétegre öntjük.

Alufóliával lefedjük és 220 fokon megsütjük. A sütés előtt 2-3 perccel a fóliát eltávolítjuk, sajttal megszórjuk, majd miután a sajt megolvadt, kivesszük a sütőből.