Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecombok recept

Töltött csirkecombok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 db csirkecomb

    Töltelék:

    • 2 közepes hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 szelet kenyér (és a héját nem szoktam beletenni)
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek ételízesítő
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 csokor petrezselyem
      1 ek pirospaprika
    • szárnyas fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítéséhez a kenyeret vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát szintén apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd a tűzről levéve pirospaprikát szórunk rá. Az előkészített hagymát a kinyomkodott kenyérhez adjuk, valamint az aprított petrezselymet is belekeverjük. Végül a tojásokat is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű tölteléket kapjunk.

    A húsokat óvatosan a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy a bőr ne szakadjon el. A tepsibe kevés fehérbort és vizet öntünk, majd a combokat elhelyezzük benne. Sült csirke fűszerkeverékkel ízesítjük a húsokat. Lefedjük a tepsit, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ezután levesszük a fedőt, és grill fokozaton pár perc alatt ropogósra pirítjuk a bőrét.

    A sült töltött combokat ízlés szerinti körettel, például krumplipürével vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá