Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirkecomb recept

Tepsis csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb (nálunk most felső, de lehet alsóval és vagyesen is)
    • finomliszt
    • só, bors ízlés szerint
    • a tetejére kb 20 dkg reszelt sajt

    Mártogatáshoz:

    • 350 g tejföl
    • 1 ek mustár
    • 1 ek méz
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kb 0,5 dl étolaj
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk.

    A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a moustárt, mézet, ráreszeljük vagy zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.

    A combokat lisztbe, majd a tejfölös masszába mártjuk. Egy közepes tepsibe tesszük a húsokat, a maradék mártást rákanalazzuk, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük (kb 40 perc, de függ a sütőtől!).

    Ha a húsok teljesen átsültek, levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a tepsit a sütőbe, amíg a sajt szépen rápirul.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá