Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkecomb recept

Rakott csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db filézett csirkecomb (lehet csirkemell vagy sertéshús is)
    • 6 nagyobb paradicsom
    • 20 dkg sajt
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • oregánó
    • 1 bögre rizs (kb 2,5 dl)
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 dl olaj

    Elkészítés:

    Az apró kockára vágott hagymát kevés olajon jól lepirítom. Erre jön a rizs, jól átforgatom és felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és háromnegyed kész állapotig főzöm.

    A húst sózom, borsozom, megforgatom lisztben, majd olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

    A visszamaradt olajat egy tepsi aljára öntöm, erre jön a rizs, összekeverem az olajjal. Ezután szép sorban ráhelyezem a húsokat, megszórom az oregánóval, ezután jön a karikára vágott paradicsom, végül a sajt.

    200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá