Rakott csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db filézett csirkecomb (lehet csirkemell vagy sertéshús is)
  • 6 nagyobb paradicsom
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • 1 bögre rizs (kb 2,5 dl)
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát kevés olajon jól lepirítom. Erre jön a rizs, jól átforgatom és felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és háromnegyed kész állapotig főzöm.

A húst sózom, borsozom, megforgatom lisztben, majd olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

A visszamaradt olajat egy tepsi aljára öntöm, erre jön a rizs, összekeverem az olajjal. Ezután szép sorban ráhelyezem a húsokat, megszórom az oregánóval, ezután jön a karikára vágott paradicsom, végül a sajt.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.