Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkemáj tésztával recept

Tejszínes csirkemáj tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemáj
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 250 ml tejszín
    • Só és őrölt bors ízlés szerint
    • Kakukkfű
    • Olívaolaj
    • 300 g tészta (választhatod a kedvencedet, például spagetti, penne vagy farfalle)
    • Friss petrezselyemzöld a díszítéshez

    Elkészítés:

    Először is, főzd meg a tésztát bőséges sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor elkészül, csepegtess le, majd tedd félre.

    Közben a csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát apró kockákra vágd, és a fokhagymát szeleteld vékonyan.

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre.

    Kezdd el a májat hozzáadni a hagymához, majd adj hozzá a fokhagymát is. Pirítsd meg a májat, amíg kívül kifehéredik és belül megfő, kb. 5-8 percig. Ízesítsd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd hagyd felforrni. Ezt követően hagyd főzni néhány percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

    Végül, a tésztát keverd össze a májjal és tálald friss petrezselyem zölddel.

    Szotri:

    A csirkemáj egy kiemelkedően tápláló és változatos hozzávaló, amely számos érdekes és ízletes étel elkészítésére alkalmas. Ezenkívül rendkívül gazdag tápanyagokban és számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása.

    Miért érdemes csirkemájat fogyasztani?

    Magas fehérjetartalom: A csirkemáj kitűnő fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen az izomépítéshez és a sejtek helyreállításához.

    B-vitaminokban gazdag: A csirkemáj tartalmazza a B-vitaminokat, például a B12-vitamint, amely fontos az idegrendszer és az energiaellátás szempontjából.

    Vasforrás: A csirkemáj gazdag vasban, amely a vörösvértestek képzéséhez és az oxigén szállításához nélkülözhetetlen.

    Jó cinkforrás: A cink fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerálódásához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá