Tejszínes csirkemáj tésztával recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 ml tejszín
- Só és őrölt bors ízlés szerint
- Kakukkfű
- Olívaolaj
- 300 g tészta (választhatod a kedvencedet, például spagetti, penne vagy farfalle)
- Friss petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
Először is, főzd meg a tésztát bőséges sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor elkészül, csepegtess le, majd tedd félre.
Közben a csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát apró kockákra vágd, és a fokhagymát szeleteld vékonyan.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre.
Kezdd el a májat hozzáadni a hagymához, majd adj hozzá a fokhagymát is. Pirítsd meg a májat, amíg kívül kifehéredik és belül megfő, kb. 5-8 percig. Ízesítsd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd hagyd felforrni. Ezt követően hagyd főzni néhány percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
Végül, a tésztát keverd össze a májjal és tálald friss petrezselyem zölddel.
Szotri:
A csirkemáj egy kiemelkedően tápláló és változatos hozzávaló, amely számos érdekes és ízletes étel elkészítésére alkalmas. Ezenkívül rendkívül gazdag tápanyagokban és számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása.
Miért érdemes csirkemájat fogyasztani?
Magas fehérjetartalom: A csirkemáj kitűnő fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen az izomépítéshez és a sejtek helyreállításához.
B-vitaminokban gazdag: A csirkemáj tartalmazza a B-vitaminokat, például a B12-vitamint, amely fontos az idegrendszer és az energiaellátás szempontjából.
Vasforrás: A csirkemáj gazdag vasban, amely a vörösvértestek képzéséhez és az oxigén szállításához nélkülözhetetlen.
Jó cinkforrás: A cink fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerálódásához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









