Tejszínes csirkemáj tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemáj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín
  • Só és őrölt bors ízlés szerint
  • Kakukkfű
  • Olívaolaj
  • 300 g tészta (választhatod a kedvencedet, például spagetti, penne vagy farfalle)
  • Friss petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

Először is, főzd meg a tésztát bőséges sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor elkészül, csepegtess le, majd tedd félre.

Közben a csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát apró kockákra vágd, és a fokhagymát szeleteld vékonyan.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre.

Kezdd el a májat hozzáadni a hagymához, majd adj hozzá a fokhagymát is. Pirítsd meg a májat, amíg kívül kifehéredik és belül megfő, kb. 5-8 percig. Ízesítsd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd hagyd felforrni. Ezt követően hagyd főzni néhány percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

Végül, a tésztát keverd össze a májjal és tálald friss petrezselyem zölddel.

Szotri:

A csirkemáj egy kiemelkedően tápláló és változatos hozzávaló, amely számos érdekes és ízletes étel elkészítésére alkalmas. Ezenkívül rendkívül gazdag tápanyagokban és számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása.

Miért érdemes csirkemájat fogyasztani?

Magas fehérjetartalom: A csirkemáj kitűnő fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen az izomépítéshez és a sejtek helyreállításához.

B-vitaminokban gazdag: A csirkemáj tartalmazza a B-vitaminokat, például a B12-vitamint, amely fontos az idegrendszer és az energiaellátás szempontjából.

Vasforrás: A csirkemáj gazdag vasban, amely a vörösvértestek képzéséhez és az oxigén szállításához nélkülözhetetlen.

Jó cinkforrás: A cink fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerálódásához.