Csirkemájas bulgur recept
Hozzávalók:
- 200 g bulgur
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 közepes cukkini
- 1 kis fej hagyma
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
Elkészítése
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, ugyanúgy, mint a rizst. Ha szeretnénk, kevés olajon előtte át is piríthatjuk a szemeket. Közben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a csíkokra vágott csirkemájat. Addig pirítjuk, amíg „kifehéredik”, majd még egy kicsit tovább is sütjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, majd fűszerezzük pirospaprikával, majorannával és borssal. Kevés vízzel felöntjük, és addig pároljuk, amíg a máj és a cukkini majdnem teljesen megpuhul. A vizet ezután elfőzzük róla. A végén sózzuk, majd hozzákeverjük a főtt bulgurt.
Tipp
A cukkini helyett használhatunk gombát vagy paprikát is. Ha kicsit krémesebb végeredményt szeretnénk, tálalás előtt egy kanál tejfölt is keverhetünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









