Hozzávalók:
Elkészítése
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, ugyanúgy, mint a rizst. Ha szeretnénk, kevés olajon előtte át is piríthatjuk a szemeket. Közben olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a csíkokra vágott csirkemájat. Addig pirítjuk, amíg „kifehéredik”, majd még egy kicsit tovább is sütjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, elkeverjük, majd fűszerezzük pirospaprikával, majorannával és borssal. Kevés vízzel felöntjük, és addig pároljuk, amíg a máj és a cukkini majdnem teljesen megpuhul. A vizet ezután elfőzzük róla. A végén sózzuk, majd hozzákeverjük a főtt bulgurt.
A cukkini helyett használhatunk gombát vagy paprikát is. Ha kicsit krémesebb végeredményt szeretnénk, tálalás előtt egy kanál tejfölt is keverhetünk bele.