Csirke stroganoff recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 30 dkg csiperke
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg kenyérszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 ek mustár
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ujjnyi csíkokra és szórjuk meg sóval és borssal. Az olajat havítsük fel és süssük fehéredséig a húst. Ha a hús elkészült, akkor szedjük ki és tegyük félre.
A szalonnákat, hagymát és a gombát szeljük fel.
A serpenyőbe öntsünk még kevés olajat, tegyük rá a szalonnákat és kezdjük el pirítani. Adjuk a szalonnához a hagymát. Amikor a hagyma már majdnem megpirult, akkor rátesszük a gombát és enyhén sózzuk, borsozzuk.
Kb 15 perc párolás után adjuk hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd tegyük bele a húst is. Amikor a hús megpuhult akkor adjuk hozzá a tejfölt is. Ha nem lenne elég sűrű a mártás, akkor 1 ek lisztet adjunk hozzá.Miután felforrt, már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »