Csirke stroganoff recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 30 dkg csiperke
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg kenyérszalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 ek mustár
- 3 dl tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst vágjuk fel ujjnyi csíkokra és szórjuk meg sóval és borssal. Az olajat havítsük fel és süssük fehéredséig a húst. Ha a hús elkészült, akkor szedjük ki és tegyük félre.
A szalonnákat, hagymát és a gombát szeljük fel.
A serpenyőbe öntsünk még kevés olajat, tegyük rá a szalonnákat és kezdjük el pirítani. Adjuk a szalonnához a hagymát. Amikor a hagyma már majdnem megpirult, akkor rátesszük a gombát és enyhén sózzuk, borsozzuk.
Kb 15 perc párolás után adjuk hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd tegyük bele a húst is. Amikor a hús megpuhult akkor adjuk hozzá a tejfölt is. Ha nem lenne elég sűrű a mártás, akkor 1 ek lisztet adjunk hozzá.Miután felforrt, már kész is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.