Csirke fajita pennével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
A páchoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 lime leve
- 1 lime reszelt héja
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 ek őrölt kömény
- 1,5 ek füstölt chili paprika /sima chili is jó/
- só
- durvára őrölt fekete bors
- 50 dkg csirkemell
A raguhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 3 kaliforniai paprika / zöld, piros, sárga/
- 2 hegyes erős paprika
- 2 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemellet, a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük, és félretesszük.
Keverjük össze a pác összes hozzávalóját, és tegyük egy nagy, lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba.
Keverjük hozzá a húscsíkokat, és zárjuk le a zacskót, vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat, majd tegyük félre.
A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük, míg félig megpuhul.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a húscsíkokat, és pár percig pároljuk együtt a paprikával. Öntsük rá a tejszínt, és egyet forraljunk rajta. Keverjük össze a tésztával, és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A csirke fajita pennével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 22 g