Csirke fajita pennével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
A páchoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 lime leve
- 1 lime reszelt héja
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 ek őrölt kömény
- 1,5 ek füstölt chili paprika /sima chili is jó/
- só
- durvára őrölt fekete bors
- 50 dkg csirkemell
A raguhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 3 kaliforniai paprika / zöld, piros, sárga/
- 2 hegyes erős paprika
- 2 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemellet, a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük, és félretesszük.
Keverjük össze a pác összes hozzávalóját, és tegyük egy nagy, lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba.
Keverjük hozzá a húscsíkokat, és zárjuk le a zacskót, vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat, majd tegyük félre.
A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük, míg félig megpuhul.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a húscsíkokat, és pár percig pároljuk együtt a paprikával. Öntsük rá a tejszínt, és egyet forraljunk rajta. Keverjük össze a tésztával, és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A csirke fajita pennével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 22 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »