Csirke fajita pennével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta

A páchoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 lime leve
  • 1 lime reszelt héja
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1,5 ek füstölt chili paprika /sima chili is jó/
  • durvára őrölt fekete bors
  • 50 dkg csirkemell

A raguhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 3 kaliforniai paprika / zöld, piros, sárga/
  • 2 hegyes erős paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemellet, a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát megfőzzük, leöblítjük, és félretesszük.

Keverjük össze a pác összes hozzávalóját, és tegyük egy nagy, lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba.
Keverjük hozzá a húscsíkokat, és zárjuk le a zacskót, vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat, majd tegyük félre.

A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük, míg félig megpuhul.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a húscsíkokat, és pár percig pároljuk együtt a paprikával. Öntsük rá a tejszínt, és egyet forraljunk rajta. Keverjük össze a tésztával, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!