Citromos pulykamedallion karácsonyi körettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg szójaszószban pácolt tofu
- (olíva)olaj
- 60 dkg lilakáposzta
- 1 birsalma
- 2 savanykás alma
- só, római kömény
- 50 dkg pulykamell csíkozva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 szál újhagyma
- kb 2 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A káposztát csíkokra vágjuk, olajon megdinszteljük és kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt kevés ideig pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott almákat, fűszerezzük és roppanósra főzzük.
Egy másik edényben kevés olajon megpirítjuk a pulykamell csíkokat, hozzáadjuk a fokhagymát és a citrom héját és levét, kevés húsleves alaplével felöntve félig megfőzzük, hozzáadjuk a kockázott tofut és együtt pirítva készre sütjük.
Almás káposztával körítve, római köménnyel ízesített burgonyapürével szegélyezve tálaljuk.
Megszórjuk zöldhagyma szárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










