Céklásrizottó papírban sült csirkével recept
Hozzávalók:
Rizottó:
- 20 dkg arborio rizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 cékla
- 1 dl száraz fehérbor
- kb 8 dl húsalaplé
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- só, bors
Papírban sült csirke:
- 1 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
- 1-1 kk szárított kakukkfű és rozmaring
- 2 ek vaj
- só, bors
- zsírpapír
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és helyezzük egy-egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be, mint a szaloncukrot.
Tegyük egy tepsire és 180 °C-on süssük kb 35-40 percig.
A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.
Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk, hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet (mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot) és párszor átkeverve főzzük készre.
Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









