Brokkoliskrémes csirke recept
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes brokkoli
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 5 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek majonéz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A csirkecombot megmossuk és olajjal kikent tepsibe fektetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk és a húsok tetején elosztjuk, majd fóliával letakarva sütjük 200 fokos sütőben.
A vajat felolvasztjuk és meghintjük a liszttel. Csomómentesre keverjük és ráöntjük a tejszínnel elkevert tejet, fűszerezzük sóval, borssal, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldjét és a majonézt, majd sűrűre főzzük.
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.
Amikor a hús félig megsült, rátesszük a főtt brokkolit, meglocsoljuk a szósszal és fólia nélkül készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









