Brassói csirkehúsból recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 fej vörös hagyma
- 2 ek étolaj
- 1 csomag brassói fűszerkeverék
A körethez:
- 1,5 kg burgonya
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, a rajtalévő hártyát, inakat kivágjuk.
Felszeleteljük apróbb kockákra, majd megmossuk, a vizet lecsepegtetjük róla.
Az étolajat feltesszük egy nagyobb teflon serpenyőbe a tűzhelyre.
Rádobjuk a finomra vágott hagymát.
Üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csirkehúst.
Fehéredésig kevergetjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket és öntünk rá 1 dl körüli vizet. Jól összeforraljuk.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, megmossuk. Forró étolajban 3 részletben kisütjük.
Forrón összekeverjük a brassói pecsenyével és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »