Brassói csirkehúsból recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 fej vörös hagyma
- 2 ek étolaj
- 1 csomag brassói fűszerkeverék
A körethez:
- 1,5 kg burgonya
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, a rajtalévő hártyát, inakat kivágjuk.
Felszeleteljük apróbb kockákra, majd megmossuk, a vizet lecsepegtetjük róla.
Az étolajat feltesszük egy nagyobb teflon serpenyőbe a tűzhelyre.
Rádobjuk a finomra vágott hagymát.
Üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csirkehúst.
Fehéredésig kevergetjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket és öntünk rá 1 dl körüli vizet. Jól összeforraljuk.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, megmossuk. Forró étolajban 3 részletben kisütjük.
Forrón összekeverjük a brassói pecsenyével és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »