Brassói csirkehúsból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 csomag brassói fűszerkeverék

A körethez:

  • 1,5 kg burgonya

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet megtisztítjuk, a rajtalévő hártyát, inakat kivágjuk.

Felszeleteljük apróbb kockákra, majd megmossuk, a vizet lecsepegtetjük róla.

Az étolajat feltesszük egy nagyobb teflon serpenyőbe a tűzhelyre.

Rádobjuk a finomra vágott hagymát.

Üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csirkehúst.

Fehéredésig kevergetjük, majd rászórjuk a fűszerkeveréket és öntünk rá 1 dl körüli vizet. Jól összeforraljuk.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, megmossuk. Forró étolajban 3 részletben kisütjük.

Forrón összekeverjük a brassói pecsenyével és tálaljuk.