Borsós csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek zsír vagy olaj
- 800-1000 g csirkecomb
- só, bors, pirospaprika
- ételízesítő
- fokhagymapor
- 1/2 zacskó mirelit borsó (kb 20-25 dkg)
- 1-2 ek liszt és egy pici tej a habaráshoz
Elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra vágva kevés zsiradékon vagy olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkecombokat és a pirospaprikát, fokhagymaport (vagy 1-2 gerezd fokhagymát) és felöntjük kevés vízzel.
Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és amikor a hús már majdnem kész, akkor jöhet bele a zöldborsó vagy zöldségek és készre főzzük.
A végén kiveszünk belőle egy kevés levet, adunk hozzá egy pici tejet és a lisztet, amiből habarást készítünk. Ezzel a habarással felöntjük az ételt és még pár percig forraljuk.
Kifőtt téaztával vagy más, ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »