Borsós csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek zsír vagy olaj
- 800-1000 g csirkecomb
- só, bors, pirospaprika
- ételízesítő
- fokhagymapor
- 1/2 zacskó mirelit borsó (kb 20-25 dkg)
- 1-2 ek liszt és egy pici tej a habaráshoz
Elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra vágva kevés zsiradékon vagy olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkecombokat és a pirospaprikát, fokhagymaport (vagy 1-2 gerezd fokhagymát) és felöntjük kevés vízzel.
Ezután megszórjuk a borssal, ételízesítővel és amikor a hús már majdnem kész, akkor jöhet bele a zöldborsó vagy zöldségek és készre főzzük.
A végén kiveszünk belőle egy kevés levet, adunk hozzá egy pici tejet és a lisztet, amiből habarást készítünk. Ezzel a habarással felöntjük az ételt és még pár percig forraljuk.
Kifőtt téaztával vagy más, ízlésünknek megfelelő körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










