Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával recept

Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db felső csirkecomb
    • 720 ml házi bolognai szósz
    • 2 ek étolaj

    A körethez:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 ek étolaj
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk ételízesítő vagy só ízlés szerint

    Bolognai szósz hozzávalók:

    • 2 kg paradicsom
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 kis fej zeller
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika (lehet kápia is)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • babérlevél összemorzsolva vagy darálva
    • rozmaring ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • oregánó ízlés szerint
    • majoránna ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkecombot kiféléztem, a bőrét lehúztam és kissé megsóztam a húsokat.

    Az oljat a szósszal egy serpenyőbe tettem és rá a megmosott combokat, majd fedő alatt puhára főztem.

    A krumplit megmostam és héjában megfőztem. Amikor megfőtt leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem. A héját lehúztam és feldaraboltam.

    Egy tálba tettem, ételízesítővel megszórtam. Egy ek étolajon a vágott petrezselyemzöldjét átfuttattam és összekevertem vele a krumplit.

    A paradicsomot ledarálom, felfőzöm, az összes zöldséget lereszeltem, étolajon átpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
    Fűszerezem, ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ. Kb fél óráig főzöm, aztán üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.

    Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá