Hozzávalók:
A körethez:
Bolognai szósz hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkecombot kiféléztem, a bőrét lehúztam és kissé megsóztam a húsokat.
Az oljat a szósszal egy serpenyőbe tettem és rá a megmosott combokat, majd fedő alatt puhára főztem.
A krumplit megmostam és héjában megfőztem. Amikor megfőtt leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem. A héját lehúztam és feldaraboltam.
Egy tálba tettem, ételízesítővel megszórtam. Egy ek étolajon a vágott petrezselyemzöldjét átfuttattam és összekevertem vele a krumplit.
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm, az összes zöldséget lereszeltem, étolajon átpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ. Kb fél óráig főzöm, aztán üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.