Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db felső csirkecomb
  • 720 ml házi bolognai szósz
  • 2 ek étolaj

A körethez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 ek étolaj
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk ételízesítő vagy só ízlés szerint

Bolognai szósz hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika (lehet kápia is)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • babérlevél összemorzsolva vagy darálva
  • rozmaring ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkecombot kiféléztem, a bőrét lehúztam és kissé megsóztam a húsokat.

Az oljat a szósszal egy serpenyőbe tettem és rá a megmosott combokat, majd fedő alatt puhára főztem.

A krumplit megmostam és héjában megfőztem. Amikor megfőtt leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem. A héját lehúztam és feldaraboltam.

Egy tálba tettem, ételízesítővel megszórtam. Egy ek étolajon a vágott petrezselyemzöldjét átfuttattam és összekevertem vele a krumplit.

A paradicsomot ledarálom, felfőzöm, az összes zöldséget lereszeltem, étolajon átpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ. Kb fél óráig főzöm, aztán üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.

Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.