Bográcsgulyás pulykacombból recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső comb filé
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1,5 ek zsír
- 2 kisebb hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 levél zellerzöld
- 1 lestyánlevél
- 1 zöldpaprika karikára vágva
- 2 közepes paradicsom meghámozva
- kevés köménymag
- 0,5 kg krumpli kockázva
- só
- frissen őrölt bors
Galuskához:
- liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
- csipet só
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köményt, amivel kicsit együtt pirítjuk. Hagyjuk, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beletesszük az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
A legvégén galuskát keverünk a hozzávalókból, és vágódeszkáról beleszaggatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.