Bográcsgulyás pulykacombból recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső comb filé
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1,5 ek zsír
- 2 kisebb hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 levél zellerzöld
- 1 lestyánlevél
- 1 zöldpaprika karikára vágva
- 2 közepes paradicsom meghámozva
- kevés köménymag
- 0,5 kg krumpli kockázva
- só
- frissen őrölt bors
Galuskához:
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - víz
- csipet só
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köményt, amivel kicsit együtt pirítjuk. Hagyjuk, hogy a köményszemek kipattogjanak. Beletesszük az apróbbra vágott pulykahúst. Megsózzuk, és addig pirítjuk, míg kifehéredik.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a csokorba kötött zöldfűszereket, a nagyon apróra darabolt paradicsomot és kevés csípős paprikát. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a kockázott krumplit, a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt pirospaprikát, borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
A legvégén galuskát keverünk a hozzávalókból, és vágódeszkáról beleszaggatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

