Batyus csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- személyenként 1–1 nagyobb csirkecomb
- ahány csirkecomb, annyi szelet húsos, füstölt szalonna (legjobb a házi)
- fél TV paprika
- fél fej vöröshagyma
- 2-3 karika hegyes erős paprika (ha valaki nem szereti, el is maradhat)
- fűszereknek: só, bors és sült csirke fűszerkeverék
Elkészítése:
Akkora fólia darabokat vágunk, amibe be tudjuk csomagolni a combokat.
Alulra tesszük a húsos szalonnát, néhány karika vöröshagymát, 1-2 karika hegyes erős paprikát, 2-3 csík TV paprikát.
Ezekre fektetjük a besózott, megborsozott és a fűszerkeverékkel megszórt csirkecombokat. A tetejére ugyanazokat rakjuk, amit alulra.
Becsomagoljuk és 200 fokon 1 órán át sütjük, légkeveréses funkcióval. Ha nincs ez a funkciónk fél órával tovább kell sütnünk.
Nem tévedés, kell ennyi sütési idő, mivel le van zárva, de ezzel a módszerrel finom, puha, porhanyós és gazdag ízvilágú lesz a húsunk.
Amikor letelt a sütési idő, kivéve a sütőből konyhai ollóval megbontjuk a csomagolást, levágjuk felülről a fölösleges papírokat, egy villával a szalonnát a combok tetejére tesszük és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg a szalonna és a comb szép színűre sül.
Tipp:
Ez egy finom étel, a fóliába zárt ízvilág belesül a húsba és ettől lesz nagyon finom.
Nem annyira macerás, mint amilyen első olvasáskor tűnik. Ráadásul amíg sül, elkészíthetjük a tetszés szerinti köretet és a desszertet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »