Batyus csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- személyenként 1–1 nagyobb csirkecomb
- ahány csirkecomb, annyi szelet húsos, füstölt szalonna (legjobb a házi)
- fél TV paprika
- fél fej vöröshagyma
- 2-3 karika hegyes erős paprika (ha valaki nem szereti, el is maradhat)
- fűszereknek: só, bors és sült csirke fűszerkeverék
Elkészítése:
Akkora fólia darabokat vágunk, amibe be tudjuk csomagolni a combokat.
Alulra tesszük a húsos szalonnát, néhány karika vöröshagymát, 1-2 karika hegyes erős paprikát, 2-3 csík TV paprikát.
Ezekre fektetjük a besózott, megborsozott és a fűszerkeverékkel megszórt csirkecombokat. A tetejére ugyanazokat rakjuk, amit alulra.
Becsomagoljuk és 200 fokon 1 órán át sütjük, légkeveréses funkcióval. Ha nincs ez a funkciónk fél órával tovább kell sütnünk.
Nem tévedés, kell ennyi sütési idő, mivel le van zárva, de ezzel a módszerrel finom, puha, porhanyós és gazdag ízvilágú lesz a húsunk.
Amikor letelt a sütési idő, kivéve a sütőből konyhai ollóval megbontjuk a csomagolást, levágjuk felülről a fölösleges papírokat, egy villával a szalonnát a combok tetejére tesszük és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg a szalonna és a comb szép színűre sül.
Tipp:
Ez egy finom étel, a fóliába zárt ízvilág belesül a húsba és ettől lesz nagyon finom.
Nem annyira macerás, mint amilyen első olvasáskor tűnik. Ráadásul amíg sül, elkészíthetjük a tetszés szerinti köretet és a desszertet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »