Batyus csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Batyus csirkecombok

Hozzávalók:

  • személyenként 1–1 nagyobb csirkecomb
  • ahány csirkecomb, annyi szelet húsos, füstölt szalonna (legjobb a házi)
  • fél TV paprika
  • fél fej vöröshagyma
  • 2-3 karika hegyes erős paprika (ha valaki nem szereti, el is maradhat)
  • fűszereknek: só, bors és sült csirke fűszerkeverék

Elkészítése:

Akkora fólia darabokat vágunk, amibe be tudjuk csomagolni a combokat.

Alulra tesszük a húsos szalonnát, néhány karika vöröshagymát, 1-2 karika hegyes erős paprikát, 2-3 csík TV paprikát.

Ezekre fektetjük a besózott, megborsozott és a fűszerkeverékkel megszórt csirkecombokat. A tetejére ugyanazokat rakjuk, amit alulra.

Becsomagoljuk és 200 fokon 1 órán át sütjük, légkeveréses funkcióval. Ha nincs ez a funkciónk fél órával tovább kell sütnünk.

Nem tévedés, kell ennyi sütési idő, mivel le van zárva, de ezzel a módszerrel finom, puha, porhanyós és gazdag ízvilágú lesz a húsunk.

Amikor letelt a sütési idő, kivéve a sütőből konyhai ollóval megbontjuk a csomagolást, levágjuk felülről a fölösleges papírokat, egy villával a szalonnát a combok tetejére tesszük és visszarakjuk a sütőbe addig, amíg a szalonna és a comb szép színűre sül.

Tipp:

Ez egy finom étel, a fóliába zárt ízvilág belesül a húsba és ettől lesz nagyon finom.
Nem annyira macerás, mint amilyen első olvasáskor tűnik. Ráadásul amíg sül, elkészíthetjük a tetszés szerinti köretet és a desszertet is.