Baconos-gombás pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell
- 125 g kockázott bacon
- 100 g cheddar
- 250 g csiperke gomba
- 1 szál póréhagyma
- só, bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 l étolaj
Elkészítése:
A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Miután ezzel megvagyunk hideg helyen hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A vékonyra felkarikázott hagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott bacont és a negyedekre vágott gombát. Fedő alatt megpároljuk. Miután megpuhult a gomba, levesszük a fedöt, őrölt feketeborssal és egy csipet kakukkfűvel ízesítjük (só nem kell hozzá, mivel a bacon elég sós) és zsírjára sütjük.
Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemmel és a reszelt sajttal.
4 gombócot formálunk a gombás masszából és egyenként a pulykamellre kenjük egyenletesen, majd felgönyöljük és lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajba tesszük és fedő alatt lassú tűzön, oldalanként 4-4 percig sütjük. Utàna fedő nélkül, nagyobb lángon még kb 4-4 percig oldalanként!
Ha kivettük a húsokat, lecsepegtetjük, hagyjuk kicsit pihenni és félbevágva tálaljuk!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »