Baconben sült csirkemáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 200 g szeletelt bacon
- 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
- 12 szelet (lapka) füstölt sajt
- olaj
Elkészítése:
A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.
A májat betekerjük szeletelt baconbe.
Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.
A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.
Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.