Baconben sült csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 200 g szeletelt bacon
- 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
- 12 szelet (lapka) füstölt sajt
- olaj
Elkészítése:
A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.
A májat betekerjük szeletelt baconbe.
Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.
A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.
Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










