Baconben sült csirkemáj recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 200 g szeletelt bacon
- 4 nagy burgonya meghámozva bevágva 5 mm szélesen, de csak olyan mélyen hogy tölteni tudjuk, az alja egybe maradjon
- 12 szelet (lapka) füstölt sajt
- olaj
Elkészítése:
A májat megmossuk, megszárítjuk és ha szükséges, akkor eltávolítjuk róla a hártyát.
A májat betekerjük szeletelt baconbe.
Egy nagyobb tepsit vékonyan megkenünk olajjal, majd belesorakoztatjuk a májakat és kevés vizet öntünk alá.
A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyan beirdaljuk, arra figyelve, hogy ne vágjuk át teljesen! Késsel szétnyitjuk és minden vágásba sajtot teszünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a burgony még nem sült meg, akkor a májat kiszedjük, majd a krumplit tovább sütjük.
Ha kész mindkettő, fejenként egy burgonyát adunk a máj mellé és friss salátával kínáljuk.
Tipp:
Ha marad a szalonnából a burgonyába is tehetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »