Baconben sült csirkecomb recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 12 szelet bacon
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 ek só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk ételízesítő
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, enyhén sózom és fűszerezem, majd a szalonna szeletekkel körbetekerem.
Egy hőálló tálat vagy tepsit étolajjal kikenem, beleteszem a combokat, vizet öntök alá, majd alufóliával lefedem.
200 fokon sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, amikor már jó puha és szép pirosra megsütöm.
A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm, leszűröm és meghámozom, majd kisebb kockákra vágom.
Egy evőkanál felhevített étolajon a vágott petrezselyem zöldet átfuttatom. Egy kis ételízesítővel megszórom a krumplit és hozzákevertem a zöldségzöldjét. (Más körettel is készíthető.)
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.