Ananászos pulykamell kambodzsai módra recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 10 dkg piros, sárga és zöld színű kaliforniai paprika
- 15 dkg póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 0,5 dl szójaszósz
- 20 dkg rizs
- 1 lime leve
- 1 ananász
- só, bors
- koriander levél
Elkészítése:
Felkockázzuk a pulykamellet, paprikákat és a hagymákat. Félbe vágjuk az ananászt, majd kockákra vágva kiszedjük a gyümölcshúst.
A felhevített olajon előpirítjuk a húst, hozzáadjuk a póréhagymát és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, lime levet és az ananászkockákat, majd fedő alatt alacsony lángon megpároljuk. Ha szükséges kevés alaplevet adhatunk hozzá. Időnként megkavarjuk.
Kevés vajon megpirítjuk a rizst, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve kevés sóval megszórva megfőzzük.
Sütőben elősütjük az ananászt csónakot, majd belerendezzük a készre főzött rizst és a húsos ragut, majd aprított korianderrel szórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.