Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos pulykamell kambodzsai módra recept

Ananászos pulykamell kambodzsai módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 10 dkg piros, sárga és zöld színű kaliforniai paprika
    • 15 dkg póréhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 dl olaj
    • 0,5 dl szójaszósz
    • 20 dkg rizs
    • 1 lime leve
    • 1 ananász
    • só, bors
    • koriander levél

    Elkészítése:

    Felkockázzuk a pulykamellet, paprikákat és a hagymákat. Félbe vágjuk az ananászt, majd kockákra vágva kiszedjük a gyümölcshúst.

    A felhevített olajon előpirítjuk a húst, hozzáadjuk a póréhagymát és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, lime levet és az ananászkockákat, majd fedő alatt alacsony lángon megpároljuk. Ha szükséges kevés alaplevet adhatunk hozzá. Időnként megkavarjuk.

    Kevés vajon megpirítjuk a rizst, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve kevés sóval megszórva megfőzzük.

    Sütőben elősütjük az ananászt csónakot, majd belerendezzük a készre főzött rizst és a húsos ragut, majd aprított korianderrel szórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá