Ananászos pulykamell kambodzsai módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 10 dkg piros, sárga és zöld színű kaliforniai paprika
  • 15 dkg póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 20 dkg rizs
  • 1 lime leve
  • 1 ananász
  • só, bors
  • koriander levél

Elkészítése:

Felkockázzuk a pulykamellet, paprikákat és a hagymákat. Félbe vágjuk az ananászt, majd kockákra vágva kiszedjük a gyümölcshúst.

A felhevített olajon előpirítjuk a húst, hozzáadjuk a póréhagymát és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, lime levet és az ananászkockákat, majd fedő alatt alacsony lángon megpároljuk. Ha szükséges kevés alaplevet adhatunk hozzá. Időnként megkavarjuk.

Kevés vajon megpirítjuk a rizst, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve kevés sóval megszórva megfőzzük.

Sütőben elősütjük az ananászt csónakot, majd belerendezzük a készre főzött rizst és a húsos ragut, majd aprított korianderrel szórva tálaljuk.