Alföldi csípős tekercs recept

Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé) kb 80 dkg
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg csípős kolbász
- 1 hegyes erős paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstőlt szalonna
- 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- tojás
- GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
Elkészítése: A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk és pár percig pirítjuk, ha szükséges még fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban elrendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, sóval felvert tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Felforrósított zsiradékban megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »