Alföldi csípős tekercs recept
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé) kb 80 dkg
- só
A töltelékhez:
- 25 dkg csípős kolbász
- 1 hegyes erős paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstőlt szalonna
- 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
- rizsliszt
- tojás
- GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj vagy kókuszzsír
Elkészítése: A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.
A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.
Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk és pár percig pirítjuk, ha szükséges még fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban elrendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, sóval felvert tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Felforrósított zsiradékban megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









