Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi csípős tekercs recept

Alföldi csípős tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé) kb 80 dkg

    A töltelékhez:

    • 25 dkg csípős kolbász
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstőlt szalonna
    • 1 ek rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt

    A panírozáshoz:

    • rizsliszt
    • tojás
    • GM zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj vagy kókuszzsír

    Elkészítése: A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk és kiszedjük zsírból.

    A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt.

    Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk és pár percig pirítjuk, ha szükséges még fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban elrendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, sóval felvert tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.

    Felforrósított zsiradékban megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá