Zserbó sütés nélkül recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg durvára darált, pirított mogyoró
- 17 dkg magozott datolya (20 dkg maggal együtt)
- 2 ek házi baracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg steviával édesített GM étcsoki (vagy sima tejcsoki)
- 1 ek (szőlőmag)olaj
Elkészítése:
A kimagozott datolyát késes aprítóban ledaráljuk, tálba öntjük és a többi hozzávalót is belekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt is és alaposan összegyúrjuk. Lekvárból nekem 2 púpos evőkanálnyi kellett, ezt lehet látni, hogy mennyi kell.
A masszának formázhatónak kell lenni, amit egy kb 20*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
Egy tálca segítségével megfordítjuk, majd bevonjuk a tetejét vízgőz felett felolvasztott csokival, amibe belekeverjük előtte az olajat.
18 szelet lett belőle.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/179
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.