Zserbó sütés nélkül recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg durvára darált, pirított mogyoró
- 17 dkg magozott datolya (20 dkg maggal együtt)
- 2 ek házi baracklekvár
A tetejére:
- 10 dkg steviával édesített GM étcsoki (vagy sima tejcsoki)
- 1 ek (szőlőmag)olaj
Elkészítése:
A kimagozott datolyát késes aprítóban ledaráljuk, tálba öntjük és a többi hozzávalót is belekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt is és alaposan összegyúrjuk. Lekvárból nekem 2 púpos evőkanálnyi kellett, ezt lehet látni, hogy mennyi kell.
A masszának formázhatónak kell lenni, amit egy kb 20*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
Egy tálca segítségével megfordítjuk, majd bevonjuk a tetejét vízgőz felett felolvasztott csokival, amibe belekeverjük előtte az olajat.
18 szelet lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »