Zserbó sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zserbó sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg durvára darált, pirított mogyoró
  • 17 dkg magozott datolya (20 dkg maggal együtt)
  • 2 ek házi baracklekvár

A tetejére:

  • 10 dkg steviával édesített GM étcsoki (vagy sima tejcsoki)
  • 1 ek (szőlőmag)olaj

Elkészítése:

A kimagozott datolyát késes aprítóban ledaráljuk, tálba öntjük és a többi hozzávalót is belekeverjük, hozzáadjuk a lekvárt is és alaposan összegyúrjuk. Lekvárból nekem 2 púpos evőkanálnyi kellett, ezt lehet látni, hogy mennyi kell.

A masszának formázhatónak kell lenni, amit egy kb 20*25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.

Egy tálca segítségével megfordítjuk, majd bevonjuk a tetejét vízgőz felett felolvasztott csokival, amibe belekeverjük előtte az olajat.

18 szelet lett belőle.