Villámgyors kekszes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g vajas keksz vagy háztartási keksz (a háztartási keksznek több idő kell, hogy megpuhuljon)
- kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket
A krémhez:
- 400 ml habtejszín
- 400 ml házi vanília sodó vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve
A sodóhoz:
- 4 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 100 g cukor
- 40 g liszt
- 3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma
A tetejére
- 200 g ét vagy tejcsoki
- 2-3 ek étolaj
- 2 ek kakaópor
Elkészítése:
A krém elkészítése:
Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.
Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.
Összeállítás:
Ezzel a keksz mennyiséggel számolva 5 sort és 4 oszlopot teszünk le a kekszekből, így 3 rétegre elég lesz. Ehhez keressünk egy megfelelő méretű tepsit, jénait, tálcát vagy állítható süteménykeretet.
A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.
Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.
Máz:
Az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.
Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt.
A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet, de el is maradhat.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









